Stichting Zorahoeve herplaatsing honden

pedagogisch kynologisch begeleiden en bemiddelen


plaatsing van een hond

Je hebt een kennismaking met een herplaats hond gehad, alles is van beide kanten goed verlopen, de huidige eigenaar en jij hebben beide een goed gevoel.  

We gaan gezamenlijk verder met de vervolg stappen.  

Een medewerker van ons komt bij je thuis op bezoek, de voorcontrole. Tijdens dit bezoek spreken we nogmaals door wat we telefonisch vooraf besproken hebben. Er wordt kritisch gekeken naar o.a. de woon/werk situatie,ervaring met honden, en wat onze medewerkers op dat moment ziet of ervaart.

Het komt voor, dat wij op basis van dit bezoek en wat de hond zoekt, niet over gaan tot plaatsing. Dit kan diverse redenen hebben en worden uitgelegd tijdens de voorcontrole of een telefoongesprek achteraf, omdat we eerst overleggen met de eigenaar.

Is de voorcontrole goed gegaan, dan komen we samen tot een overeenkomst, u adopteert de hond, er zal een plaatsingsovereenkomst ingevuld worden met de daarbij behorende voorwaarde.

De huidige eigenaar krijgt van ons te horen dat de voorcontrole goed is verlopen, jullie maken onderling een afspraak wanneer de hond wordt gehaald, dit mag niet voordat wij contact hebben gehad met de huidige eigenaar en jou.

We hanteren een proeftijd, de eerste 7 dagen zijn van belang en kunnen ook de moeilijkste dagen zijn. Als deze dagen goed zijn gegaan, gaan de echte proeftijd weken in, deze zijn 7 weken.

Als je onverhoopt de beslissing moeten nemen om (binnen de eerste 7 dagen) de hond niet te houden kan hij/zij teruggebracht worden. Ook wij maken in bepaalde gevallen de beslissing om een hond terug te halen, voor beide geldt als dit binnen de eerste 7 dagen is, je recht hebt op teruggaaf van de onkostenvergoeding.

Na deze 7 dagen vervalt het recht op teruggaaf van de gehele onkostenvergoeding.

Het is ontzettend vervelend dat we op deze manier te werk moeten gaan, maar een hond heeft de eerste 7 dagen nodig om een beetje te wennen aan de routines, hij/zij verdient deze kans. Dit betekent niet dat jullie na 7 dagen goed op elkaar ingespeeld zijn, dit neemt meer tijd in beslag.

Binnen de groep op onze hoofdlocatie wonen honden die pas na 1 jaar gesetteld waren, hou rekening met de hond en zijn en jouw aanpassing vermogen.


onkosten vergoeding plaatsing

Plaatsingskosten zijn o.a. afhankelijk van de leeftijd van een hond en onverhoopte medische onkosten.

De plaatsingsergoeding begint bij

€ 75.00 tot maximaal €300.00