Wat ooit begon met een verjaardags feestje...

Als kind wordt er van je verwacht dat je weet wat je later wilt worden, je moet keuzes maken over welke opleiding en het vak voor je toekomst. Dat is lastig toch had Jannie wel een idee nl dierenarts en Joep woonde op Schiermonnikoog en daar was horeca wat je deed, duidelijk en geen keus haha

Dierenarts is er nooit van gekomen, via detail handel ben ik (Jannie) bij een winkel terecht gekomen welke onderdeel was van een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit was zo ontzettend leuk dat ik een opleiding ben gaan volgen en uiteindelijk diverse projecten heb mogen opstarten.

Na vele jaren horeca incl een eigen bedrijf had ik (Joep) behoefte aan iets anders, zo kwam ik via mijn zus in de gezondheids zorg als kok en mocht samen met de cliënten appeltaarten bakken, dat was nog eens de ideale combi! Ik mocht een opleiding volgen en kreeg op een andere locatie een full time baan, geen appeltaarten erbij maar wel kwam ik daar Jannie tegen…..

Wij hadden 2 honden, Daly en Cela we konden het goed regelen qua werk en ze waren nooit veel alleen, helaas veranderde er het een en ander en waren ze te veel alleen. Gevolg was dat Cela de vloerbedekking van de trap trok en dit bleef ze doen, ze was niet gelukkig dat was duidelijk. We kwamen toen op een punt wat te doen? Moeten we op zoek naar een ander huisje? Of moeten wij op zoek naar een andere baan? Na 15 jaar was het tijd voor mij (Jannie) om iets anders te gaan doen en te kiezen voor het welzijn van Cela, ik nam ontslag voor haar.

Dit was een enorme stap en zo kwam het idee dat er zo veel meer honden een soorgelijk probleem hadden en waar er geen mogelijkheid was om als mens een aanpassing te maken.

Al snel kwam er, tijdens een verjaardag, een hond die thuis zijn draai niet kon vinden en herplaatst moest worden we namen haar mee en noemden haar Bo. Vanaf dat moment is Stichting Zorahoeve ontstaan, vele honden hebben we zelf opgevangen en ook vele die gebleven zijn omdat ze allemaal een “krasje” hebben.

Al snel werd duidelijk dat dit zoveel rust gaf voor ons zelf dat we dit wouden delen. de combi van jaren lange ervaring in de gezondheids zorg samen met honden is uniek en zo geschiede. We werden een stichting er kwamen vrijwilligers en mensen die geen reguliere baan kunnen invullen en nog vele andere dieren, zie ook werken bij ons.