Stichting Zorahoeve herplaatsing honden

pedagogisch kynologisch begeleiden en bemiddelen


Plaatsingshonden

voor de laatste info volg ons op Facebook

Eigen honden

Sjors


Is bij ons komen wonen toen ze 2 jaar oud was, ze is geboren in 2010. Ze zag Haiko en dit was liefde op het eerste gezicht, dit is tot de dag van zijn overlijden altijd zo gebleven. Sjors is de stabiele hond binnen onze groep, rust is wat ze aan de rest geeft ze maakt zich niet heel snel druk. Als er onderling onenigheid is en het gaat te ver zal ze zich er mee bemoeien, ze is heel zuiver in haar hondentaal en gedrag. Dit is voor ons als mens mooi om te mogen ervaren. Als er een hond bij onze groep komt zal Sjors eerst kennismaken, zo weten wij of dit wel of niet past, of welk gedrag bijvoorbeeld de nieuwe hond laat zien.

Ze is ook de hond die Frits mee helpt opvoeden, hij leert veel van haar en ze laat hem zien hoe hij op bepaalde dingen moet reageren of mee omgaan, wij als mens kunnen hem dit nooit leren.

"Sjors leert ons dat je vanuit rust veel meer overzicht hebt"


Frits


Is als klein pupje bij ons gekomen, 3 jaar na het overlijden van onze vorige Dalmatier waren we zover en konden op zoek naar een goeie fokker.

We waren het er wel over eens dat het een bruine zou worden. Op onze zoektocht kwamen we Frits tegen, uit alle pups sprong hij eruit. Er waren natuurlijk bepaalde wensen voor een hond die binnen onze groep zou passen.

Na 16 jaar weer een pup opvoeden is nog een hele onderneming. Gelukkig helpt Sjors ons, dit is bijzonder om mee te maken, wij leren ook weer van haar. En we hadden nog een wens, nl dat hij kon lachen, nou dat deed hij al op de dag dat we hem op gingen halen. Het lachen doet hij veel in allerlei situatie's. Frits is, zoals men zegt, een mensen hond hij wil je kunnen zien en het liefst voelen. Hij is geboren in 2016, we begeleiden hem naar volwassen worden wat voor ons af en toe een enorme uitdaging is, maar dat hij een meerwaarde is voor ons is een ding wat zeker is!

"Frits leert ons dat het leven 1 groot feest is"


Frits is een hond die tijdens individuele trainingen, korte momenten, ingezet kan worden omdat hij nog in de leer is en zeer empathies is.

Mika


Kwam als opvang in maart 2017 bij ons wonen ze was toen 3 jaar oud. Mika heeft verschillende namen, de ene noemt haar Miekje, Miek of zelfs Loes, overal reageert ze op. Mika is een hondje die haarfijn aanvoelt hoe de gemoedstoestand van iemand is, ze zal bijv. je uitlokken om met haar te spelen een lach verschijnt dan vanzelf op je gezicht. Ze past perfect binnen de groep en haar kwaliteiten, die we heel snel zagen, hebben ervoor gezorgd dat we haar zelf geadopteerd hebben.

"Mika leert ons dat vele wegen naar Rome leiden"


Mika is een hond die tijdens individuele trainingen ingezet kan worden.

Nico

Daly

In herinnering
"Daly heeft ons geleerd dat alles mogelijk is, droom leef en laat ze uitkomen, niemand anders doet dit voor jou"Mac

In herinnering


"Mac heeft ons geleerd dat dat wat je dierbaar is je moet beschermen met heel je hart"

Gesso

in herinnering"Gesso heeft ons geleerd dat je uit ieder dal sterker komt"

Haiko

in herinnering"Haiko heeft ons geleerd dat je al je zintuigen moet gebruiken"


Bas

in herinnering"Bas heeft ons laten voelen wat zuivere ongelimiteerde liefde is"Cela

in herinnering"Cela heeft ons laten zien dat je verder moet kijken dan alleen naar de oppervlakte"