Stichting Zorahoeve

Herplaatsing honden • pedagogisch • kynologisch • begeleiden en bemiddelen •

begeleId werken

Zorahoeve is een stichting waar honden herplaatst en opgevangen worden, naast honden leven er ook pony’s en kippen. We hebben een “pluimveebos” waar samen met Janis Jopelin pluimvee woont die bijvoorbeeld uit de leg industrie komen, bij ons krijgen ze een vrij leven. Soms lopen er wel 100 kippen.

In de boom wal lopen twee pony’s, ze lopen rondom en buurten regelmatig even bij ons en de honden. We hebben een eigen groep honden en vangen af en toe ook honden op die hulp nodig hebben om daarna een nieuw huisje te zoeken.

Wij bieden binnen onze stichting de mogelijkheid om mee te werken, we noemen dit geen dagbesteding, je werkt mee binnen onze stichting, alleen krijg je hulp van een begeleider, en onze honden helpen je ook als dit nodig is.

Er is van alles te doen, naast het verzorgen van de dieren ontvangen we ook klanten die langs komen om bijvoorbeeld eieren te kopen, mensen die recycle spullen brengen of mensen die gewoon even komen genieten van onze dieren.

Wij vinden het erg belangrijk dat je leert zelfstandig te werken, we hebben geen vaste structuur per week omdat iedere dag anders is. Natuurlijk zijn er altijd vaste werkzaamheden o.a. dagelijks alle dieren verzorgen, mensen die bij ons werken zeggen altijd “er is geen dag hetzelfde bij Zorahoeve" en dat maakt dat het werken daar zo leuk is, we vervelen ons nooit”

Bij ons is iedereen gelijk, iedereen helpt mee met het koken en netjes houden van alles, met als eerste belangrijkste punt de dieren die verzorg moeten worden en als tweede dat we met respect met elkaar en alle dieren omgaan. Als wij bijvoorbeeld gaan schreeuwen worden de dieren onrustig, deze wisselwerking is enorm. Bijna alle dieren hebben een slecht verleden en soms angsten en trauma's, hier moet rekening mee gehouden worden zodat ze hier oud kunnen worden op een ontspannen manier.

We horen vaak dat we een zorg boerderij zijn, dat is begrijpelijk omdat we ook pony’s en pluimvee hebben maar dit is niet zo. Er werken per dag maximaal 6 mensen en dit is inclusief ons (Zie ontstaan Zorahoeve) en 1 of 2 vrijwilligers.

Dit houdt in dat er een wacht lijst is en we heel goed de vinger aan de pols houden. Het welzijn van onze dieren staat hoog , als 1 van de honden groep stress ervaart is dit onacceptabel.

Iedereen die bij ons werkt komt hier omdat er rust en stilte is, dit is voor zowel mens als dier van groot belang.

Naast dat je bij ons kunt werken , bieden wij ook individuele begeleiding aan, voor meer info neem contact op.

De werktijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur maandag t/m vrijdag. Maar als je parttime wilt werken is dit ook mogelijk, we hopen snel kennis te maken met jou.

Werkzaamheden

Honden Trainen
Het leren van de honden
Speuren

Dierverzorging
Pony's
pluimvee
Honden

Onderhoud terrein
Klanten ontvangen en helpen
Spullen schoonmaken Repareren
sorteren van recycle
Klussen
Sloopwerkzaamheden

En nog veel meer......