Gesso

in herinnering


Is door ons geadopteerd uit een asiel, zijn eerste ontmoeting met Sjors en Haiko was niet zo goed. Hij was 6 jaar (geboren 2007) toen hij bij ons kwam en waarschijnlijk geen fijn leven gehad, zijn eerste reactie bij angst was, en soms nog, aanvallen. We heben dit rustig begeleid en vrij snel kon hij ook met de grote honden overweg, behalve als Haiko hem niet ziet, door zijn blinde oog, dan wil Gesso hem wel even bijten. We zijn altijd erg jaloers op Gesso, in de winter houdt hij een winterslaap en laat zich dan niet zien, behalve voor zijn behoeftes, maar meer ook niet. Hij heeft een geweldig karakter met een enorme gebruiksaanwijzijng, en die geeft hij maar aan een aantal mensen die hij vertrouwd.

"Gesso heeft ons geleerd dat je uit ieder dal sterker komt"

Haiko

in herinnering


Is bij ons gekomen toen hij 9 maanden oud was we hebben hem opgehaald waar hij in een kennel zat, zijn ogen waren ontstoken door entropion. Helaas heeft hij spondylose, zijn rechter oog is blind door te laat ingrijpen bij entropion, we geven hem de zorg die hij nodig is en laten hem lekker zijn ding doen en dat is: de hele dag dicht bij iedereen zijn en op zijn eigen tempo over het terrein scharrelen.

"Haiko heeft ons geleerd dat je al je zintuigen moet gebruiken"


Mika


Kwam als opvang in maart 2017 bij ons wonen ze was toen 3 jaar oud. Mika heeft verschillende namen, de ene noemt haar Miekje, Miek of zelfs Loes, overal reageert ze op. Mika is een hondje die haarfijn aanvoelt hoe de gemoedstoestand van iemand is, ze zal bijv. je uitlokken om met haar te spelen een lach verschijnt dan vanzelf op je gezicht. Ze past perfect binnen de groep en haar kwaliteiten, die we heel snel zagen, hebben ervoor gezorgd dat we haar zelf geadopteerd hebben.

"Mika leert ons dat vele wegen naar Rome leiden"


Mika is een hond die tijdens individuele trainingen ingezet kan worden.

Sjors


Is bij ons komen wonen toen ze 2 jaar oud was, ze is geboren in 2010. Ze zag Haiko en dit was liefde op het eerste gezicht, dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Sjors is de stabiele hond binnen onze groep, rust is wat ze aan de rest geeft ze maakt zich niet heel snel druk. Als er onderling onenigheid is en het gaat te ver zal ze zich er mee bemoeien, ze is heel zuiver in haar hondentaal en gedrag. Dit is voor ons als mens mooi om te mogen ervaren. Als er een hond bij onze groep komt zal Sjors eerst kennismaken, zo weten wij of dit wel of niet past, of welk gedrag bijvoorbeeld de nieuwe hond laat zien.

Ze is ook de hond die Frits mee helpt opvoeden, hij leert veel van haar en ze laat hem zien hoe hij op bepaalde dingen moet reageren of mee omgaan, wij als mens kunnen hem dit nooit leren.

"Sjors leert ons dat je vanuit rust veel meer overzicht hebt"


Cela


Kwam bij ons via een stichting, op dat moment hadden wij (nog maar) 1 hond en vonden het tijd voor een tweede. Cela was in het begin angstig, de eerste wandeling met haar was ze helemaal onder de indruk van een veer die op het pad lag, ze durfde er niet langs. Soms is ze nog angstig, bij bepaalde mensen bijv. maar ze vertrouwd nu op ons. Ze is geboren in 2008 en is een stabiele hond, met een enorme drive om te werken. Ze mag heel graag speuren, dit kan ze uren doen en ze brengt je naar het einddoel. Ze is ontzettend goed in samen werken.

"Cela leert ons dat je verder moet kijken dan alleen naar de oppervlakte"


Cela is een hond die tijdens individuele trainingen ingezet kan worden.


Frits


Is als klein pupje bij ons gekomen, 3 jaar na het overlijden van onze vorige Dalmatier waren we zover en konden op zoek naar een goeie fokker. We waren het er wel over eens dat het een bruine zou worden. Op onze zoektocht kwamen we Frits tegen, uit alle pups sprong hij eruit. Er waren natuurlijk bepaalde wensen voor een hond die binnen onze groep zou passen. Na 16 jaar weer een pup opvoeden is nog een hele onderneming. Gelukkig helpt Sjors ons, dit is bijzonder om mee te maken, wij leren ook weer van haar. En we hadden nog een wens, nl dat hij kon lachen, nou dat deed hij al op de dag dat we hem op gingen halen. Het lachen doet hij veel in allerlei situatie's. Frits is, zoals men zegt, een mensen hond hij wil je kunnen zien en het liefst voelen. Hij is geboren in 2016, we begeleiden hem naar volwassen worden wat voor ons af en toe een enorme uitdaging is, maar dat hij een meerwaarde is voor ons is een ding wat zeker is!

"Frits leert ons dat het leven 1 groot feest is"


Frits is een hond die tijdens individuele trainingen, korte momenten, ingezet kan wordenomdat hij nog in de leer is.

Baskwam bij ons als opvanger, een gezin had hem gekocht van een "fokker", eenmaal thuis bleek dat Bas niet een goed gesocialiseerde hond was. Bas zat hele dagen in de tuin onder een struik, kwam niet als je hem riep en was doodsbang. Dit was niet goed voor hem en zo kwam hij bij ons als opvanger, onze eigen groep gaf hem steun. Bas begon met 1 week onder de keuken tafel, keek iemand naar hem, wist hij niet hoe klein hij zich moest maken. Na een week ontdekte hij een andere kamer, inmiddels had hij veel steun aan Haiko, zo kwam hij wat uit zijn schulp. Op straat aan een lijn lopen was vreselijk, na 2 weken oefenen begon hij uit het niets zelf te lopen, wat kan een mens dan blij zijn.... vanaf dat moment ging het beter, je struikelde wel over hem want hij wou het liefste tussen je voeten lopen, maar hij liep! En nu.... loopt hij blij en vrolijk rond, harde wind en vreemden op straat blijven eng, hij blijft altijd aangelijnd, maar hij haalt steun uit de andere honden en dat konden we hem niet ontnemen, Bas hoort bij onze groep. Bas is waarschijnlijk geboren in 2014.

"Bas laat ons voelen wat zuivere ongelimiteerde liefde is"in herinnering